Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

bloodknight2012
Мнения: 195
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от bloodknight2012 » 27 сеп 2018, 19:35

По повод дискусията за цвят на дисплея от началото - iPhone-а е по-топъл от Samsung-а, защото е калибриран към "перфектното бяло", което е 6500K. Note 9 в Adaptive Mode е над 7000K, което го прави значително по-студено. "Истинското бяло" при Note 9 е при Basic режима, но за мен трябва да си мазохист, за да го ползваш.

Цветовете са субективна история. И на мен не ми харесва топлото бяло, че дори и на Samsung телефоните ми идва твърде топло, особено като съм заобиколен от кофти LCD екрани, които са калибрирани на по 8000K и нагоре. Но колкото по-близо е до 6500K и колкото по-реалистични (демек убити) са цветовете - толкова по-висока оценка ще дадат DisplayMate.

В крайна сметка всичките панели са си на Samsung, а от там нататък е калибрация, която и двете компании знаят повече от добре как да правят по своя си начин. И каквото и да си говорим, няма как два телефона на Samsung и на Apple, излязли по почти едно и също време, да са осезаемо по-добри един от друг. DisplayMate просто винаги дават по-висока оценка на по-новият телефон. Скоро S10 пак ще оглави класацията :)

Това, което не ми харесва на мен е контрола на качеството. И при двете марки има шанс да изтеглиш късата клечка и да ти се падне дисплей, който явно се различава от масата. И по-интересното е, че това не се брои за дефект, а представителите на фирмите или са сляпи или се правят на такива, защото все не виждат разликите :) Аз смених няколко S9+ - всичките с по-жълти екрани от изложените в магазините. От тогава нататък съм сравнявал с поне 10 човека, които имат същия телефон и подобно жълтеене не се наблюдава при никой друг. Писна ми да връщам телефони в 14-дневния срок и просто реших, че ще чакам да приключи това проклятие и ще си взема S10 като излезе.

tonipar
Мнения: 30
Регистриран: 21 ное 2014, 10:14

Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от tonipar » 27 сеп 2018, 19:45

Да бяхте проектанти на дисплеи , да спорите с формули, за специфични техники на производство и подобия човек да ви разбере защо спорите. Ама така безмислена работа. Който ползва епълски неща ще си купи, независимо дали дисплея е най-добър, втори или трети в класацията. Който не иска, ще изкара хиляда довода че нещо е кофти.
Ако вземем едно ферари за пример , нито е най-бързото, нито е най-мощното, нито най-луксозното, нито има най-много екстри спрямо другите коли,Ама е търсена и желана кола нали и който има възможност си купува. Така и с айфоните - който ги оценява взима, който не има избор от много друго апарати.

buttman
Мнения: 3381
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от buttman » 27 сеп 2018, 20:03

С телефоните е различно. Аз предпочитам Андроид.

sladyrko
Мнения: 2027
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от sladyrko » 27 сеп 2018, 20:35

Елфе много ниска топка с тая снимка пусна е... Пусни си Найт мода на Ноута и да видим как се вижда... Чак за толкова глупави ли имаш хората тука, вярно някой може да се върже ама... Ниско, ниско...

Иначе и аз гледах няколко Ютюб видеа сравнение на новите Айфони с Ноута и дисплея на Ноута повече ми хареса, на Айфоните някак бледнее, канала беше нещо от рода на Honest tech потърсете и ще го намерите. Може човека да има дефектна бройка, но все пак не вярвам да изкарат по-добър дисплей от този на Самсунг.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

Legolaself01
Мнения: 740
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от Legolaself01 » 27 сеп 2018, 22:03

Не мога да разбера защо с мен спорят хора, които явно не знаят какво е True Tone?
Колкото айфон Х е на по-ниска яркост, толкова червенеенето се забелязва по-силно. С увеличаването на яркостта преминава в розово. Между дисплея на Х и Хs почти няма разлика, както и между тези на note 8 и 9. Виж и снимката на Algor, заклет фен на Епъл.
Не съм виждал още Xs Max иначе ще снимам и него.
Миналата година обявиха дисплея на Х за най-добър, което е 100% лъжа!

Spikul
Мнения: 755
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от Spikul » 27 сеп 2018, 22:24

Идва ми да се откажа да продължавам да ти обяснявам, защото ти изобщо не проумяваш какво пиша. Обаче с това влизаш в златния фонд:
[quote]Диодите се управляват с ток, не с напрежение. Простено ти е невежеството. [/quote]
Много е жалко, че не може да направиш разлика между ток и напрежение и си първия в света, който казва, че на анодът и катодът се подава ток вместо напрежение. У вас колко ампера пише на контакта (woo)
Моля те, не се излагай така! Ще ти кажа само, че напрежението е разлика в потенциалите на две точки, а токът е насочено движение на електрони и се явява само при потенциална разлика.
Дори и в уики-то го пише, стига да не те мързи да четеш: [quote]Електрическото напрежение предизвиква протичането на електрически ток.[/quote] - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
А ето какво пише за механизма на вентилния ефект в един P-N преход, който е фундамента при полупроводниковите прибори, каквито са диодите:
[quote]Ако подадем напрежение с положителен потенциал към Р съответно и отрицателен към N слоевете, то дупките и електроните започват да се движат към прехода и се елиминират там - протича ток при сравнително малки стойности (0,1 до към 1 V) на напрежението.[/quote] - https://bg.wikipedia.org/wiki/P-n_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4
Та на фона на незнанието ти, да ми говориш за невежество, изглежда леко гротескно.
Не искам да те обиждам, а просто да ти покажа, че нещата не са толкова прости, колкото си мислиш ти и да не вярваш на такива елементарни класацийки. Все пак ти си решаваш на кое да вярваш, но аз тези неща съм ги учил профилирано преди 20 години и някак си не се поддавам на модата.

chasovnik
Мнения: 93
Регистриран: 07 юни 2017, 20:20

Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от chasovnik » 28 сеп 2018, 06:45

Само мога да кажа, че iPhone Xs Max е нещо уникално поне за мен, сравнено със старите модели телефони. Върви по-меко и бързо, самата изработка е супер финна с 2 думи супер е машинката.

buttman
Мнения: 3381
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от buttman » 28 сеп 2018, 09:08

Човече, продължаваш да спориш като ми слагаш думи, които не съм казал! И ми пускаш някакви дефиниции за първокурсници от техникуми.
Напрежението се подава в права посока, за да се отпуши диода. Токът е този, който определя силата на светене.
Затова се използва ШИМ, при която протича голям импулсен ток.
Постоянно говориш за промяна на напрежението. Напрежението не се променя, променя се [B]токът[/B].
В зависимост от цвета LED работят в определен постоянен обхват на U.

radko89
Мнения: 210
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от radko89 » 28 сеп 2018, 10:24

Ето едно добро ревю на дисплеите от "надявам се" безпристрастен източник:
https://www.tomsguide.com/us/iphone-x-oled-screen-vs-pixel-2-note-8,review-4807.html

Отдолу пише като заключение:
[Quote]Bottom Line
It took Apple an awfully long time to jump on the OLED bandwagon, but as usual, the company knocked it out of the park when it finally made the move. But is it better than the competition? The answer to that question will depend on what you like to see.

If it's realism you want, the iPhone X's supremely bright screen and exquisite white balance provide a sense of color accuracy you simply don't get from other handsets. But if you want hues that truly pop, the Galaxy Note 8 is still king. Ironically, Samsung is responsible for producing the OLED panels in both phones, but differences in tuning have resulted in two of the year's very best, albeit very different, smartphone displays.[/Quote]

Говорете колко си искате за диоди и как работят, само ще кажа, че настройката на дисплея определя колко добре ще изглежда той при положение, че и на самсунг и на епъл излизат от една производствена линия.
Каквото и да си говорим - настройката на дисплея и неговото управление са "почти" толкова важни, колкото и технологията на изработка и производствения процес за качеството на образа след това.

Както се вижда от тестовете дисплеят на епъл е по-ярък (много по-ярък), с по-добри ъгли на виждане, с по-малко отенъци на синия нюанс и като цяло с по-добро изображение.
Важно е да се отбележи, че цветовата репрезентация вече си е личен избор - някои харесват много цветния дисплей на самсунг, някои предпочитат по-натуралните цветове на епъл, които се доближават до цветовете от IPS панелите им.

npet
Мнения: 1111
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05

Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от npet » 28 сеп 2018, 11:53

@chasovnik
Честито!
Екрана добър ли е :) ?

Отговори